Project themes: Architectural restoration, opening of the living area, modular spaces, functional merging, movable walls, container walls, leaving open place project.


Stage of processing: Conceptual design, Preliminary Design, Final Design, Detailed Design, Fixture Design, Cost Estimates, Site Assistance, Furniture and Interior Decoration, Building Applications and Permissions, Safety Plans.
Project team: Sebastian Corso, Emilio Boiardi, Debora Colusso, Alex Fortis.

Materials:
IMG_0043

Plan:
080_PM pianta web

Axonometric exploded view:
080_ES01_AXO1trasp

Interior views:
080_PM_VISTA1

The theme of this project is a flat restructuring for a young couple with two children. The 70s flat is situated in the down town of Brescia, in their family building.
The project consists in the unification of two adjacent units, defining common spaces with a diaphragm design, work spaces and sleeping areas, welcoming the needs of all the family members.
Different rooms are created and each of them is linked to a specific aspect of the domestic life. To unify the project, the living area has been proposed as a uniform space, detached by frames which homogenize the use at the same time, defining two livings and a lunch area with the kitchen.
The large outside terrace is the essential element of the project, in which the living and kitchen have been proposed in a summer way, and a wellness and free-time area as well, where the family can stay together.
The large living works as linking element for the entire residence; this idea is reinforced by the storage box which follow the entire length of the space and organizes the use of the same, homogenizing the plan.
The living’s floor, with hungarian laying of the marbles, creates a uniform virtual carpet for the entire area, using precious materials in a modern way.
The sleeping areas and the studio are proposed as enclosed rooms, functional and private; this design recreates a boxes system, with a different color for each space.

A009Project DataTitle: CS Flat
Client: Private
Date: Ongoing from March 2016
Location: Brescia, Italy
Dimensions: 180 m2